© Bizim Tekirdağ 2021

17. MÜSİAD Expo Fuarında Tekirdağ Rüzgarı

17. MÜSİAD Expo Fuarında projelerini tanıtmak için stant açan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD ) Tekirdağ Şubesi, MÜSİAD üyelerinden ve ziyaretçilerden yoğun bir ilgi gördü.

Standında projelerini tanıtan ve anlatan MÜSİAD Tekirdağ Şubesi; Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gibi kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan önemli isimleri standında ağırladı.

MÜSİAD’ın Milli Üretim Üsleri Projesi; ‘Tekmüskoop ve Tossikoop’ adı ile Tekirdağ Şubesi tarafından hayata geçiriliyor.

‘Tekmüskoop ve Tossikoop’ projeleri hakkında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, şu sözler ile projeleri anlattı; “Türkiye’nin hedeflenen sanayi üretimine ulaşabilmesi için öncelikle yapılması gereken, mekânsal düzenlemedir. Ülkemizde ya 50-200 m² arası dükkânlara sahip küçük sanayi siteleri ya da arsası 3000 m² den başlayıp kapalı alanları milyon m² ye ulaşan Organize Sanayi Bölgeleri mevcuttur. Bu bağlamda MÜSİAD olarak ana hedefimiz; üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak adına 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” kurmaktır. Orta Ölçekli Sanayi Sitelerinin kurulacakları il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası arazilerde planlanması öngörülmektedir. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanmaktadır” dedi.

Başkan Kaan; “Orta Ölçekli Sanayi Sitelerinin birer üretim üssü olmalarının yanı sıra, içinde barındıracağı meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedeflenmektedir. Öğrencilerin tüm site olanaklarından faydalanması, hafta sonu ve tatil dönemlerini çalışarak ve öğrenerek değerlendirmeleri için öğrenci yurtları tesis edilecektir. Proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülmektedir. Ayrıca site içerisinde, üretilen ürünlerin satış yerleri ve üreticilerin günlük tüketim ihtiyaçlarını karşılayacak, sarf malzemesi, banka, kargo, restoran, eczane ve yedek parça satış noktaları da yer alacaktır” diye konuştu.

Başkan Abdurrahman Kaan; “Site içerisindeki gümrüklü antrepo sayesinde üreticiler, kendi ihracatını da kolaylıkla gerçekleştirebilecek; böylelikle bu yapı içerisinde işlerini büyüten ve 2 bin m²’lik üretim alanına sığmayan üreticiler, Organize Sanayi Bölgelerine kolaylıkla geçiş yapabilecektir. MÜSİAD olarak proje kapsamındaki asıl hedefimiz, Türkiye’ye on yılda 20 bin yeni orta büyüklükte işletme kazandırmak ve GSMH’ye yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır. Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda belirlediği “üretim ekonomisi” anlayışının söylemden eyleme geçirilmesi adına en rasyonel çözüm, 81 ilde kurulacak Orta Ölçekli Sanayi Sitelerinin bir an önce hayata geçirilmesidir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER