© Bizim Tekirdağ 2021

5. Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen 5’inci Uluslararası Trakya ve Balkan İş Forumuna katıldı.

Ramada Otel’de düzenlenen iş forumuna Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen iş adamları ve Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Romanya’dan gelen iş adamları katıldı.

Mutlu Bir Tekirdağ Hedefiyle Yola Çıktık

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ, Türkiye’nin önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi. 30 Mart 2014’ten itibaren Büyükşehir statüsüne kavuştu kentimiz. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla beraber ilçe sayımız 11’e yükseldi. Son adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 1 milyon 5 bin 463 nüfusa sahibiz. Yüzölçümümüz de 6 bin 313 kilometrekare. Ben de böyle bir kentin kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bin 751 gündür görevimin başındayım. Allah kısmet ederse, halkımızdan aldığımız yetkinin tamamlanmasına 135 gün kaldı. Sonrasında ne olacağına değerli halkımız karar verecek. Trakya Bölgesi, çok önemli vizyonlara sahip bir bölge. Tabi biz Tekirdağ’da, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımlarıyla, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ hedefiyle yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada bu hedefimize de oldukça yaklaştık. Tekirdağ, Türkiye genelinde geliri giderinden fazla olan 10 ilden biridir. Sanayi olarak Türkiye’nin başında gelen iller arasındayız. Tarım anlamında da çok verimli topraklar üzerinde yer alıyoruz. Temel besin maddelerinin önemli bölümü kentimizde yetiştiriliyor. Çok geniş tarım alanlarına sahibiz. Bölgemiz tarımda hastalıktan ari bölgedir. Şartlarımız hem tarıma hem de hayvancılığa oldukça elverişli. Turizm konusunda ise Allah Tekirdağ’a her türlü güzelliği vermiş. İki deniz ile komşuyuz. Marmara Denizi’ne 136 kilometre, Karadeniz’e ise 2,5 kilometre kıyımız var. Bunun yanı sıra eko turizm, eno turizm ve agno turizme de elverişli bir bölgede bulunuyoruz. Saray ilçemizde çıkan jeotermal potansiyel de bölgemize ayrı bir zenginlik kattı. Trakya Bölgemizde üniversite vizyonu da çok önemli bir vizyon. Bölgemizde bulunan üniversitelerimiz, hepsi birbirinden kıymetli akademik çalışmalara imza atıyorlar. Son olarak lojistik vizyonumuz var. 10 tane limanımız var. Asyaport Limanımız, Türkiye’nin sayılı konteyner limanları arasında. Her gün yaklaşık bin 250 konteyner giriş çıkışı var. Bütün bunları saydığımız zaman, Tekirdağ ve Trakya Bölgemiz, yerli ve yabancı iş adamları için önemli yerleşim yerleri arasındadır. Kentimizin en önemli özelliklerinden biri de nüfus artışında Türkiye genelinde ikinci sırada olmasıdır. Her sene 25-30 bin civarında nüfus artışımız oluyor. Bu artışın büyük bölümü de Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz gibi sanayisi güçlü olan bölgelerimizde gerçekleşiyor. Bu tür toplantıların, forumların ilimizde gerçekleşmesi çok olumlu gelişmelerdir. Bundan sonra da böyle toplantıların ilimizde gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü desteği vereceğiz. İş forumumuzun Trakya Bölgesi ile Balkanlar için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Herkese saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programın ikinci oturumuna geçildi. İkinci oturumda programa davetli iş adamları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER