© Bizim Tekirdağ 2021

Çorlu Kalesi’nin Turizme Kazandırılması ile İlgili Çalışmalar Başladı

Çorlu’nun önemli tarihî yapılarından biri olan Çorlu Kalesi’nin gün yüzüne çıkarılması ve kültürel turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Yakın zaman içerisinde Çorlu’nun üstün sanayi özelliği yanında kültürel kimliğini ön plana çıkarmak ve ülkemizin en önemli kentlerinden biri konumuna geçmesini sağlayacak yol haritasının belirlenmesine katkıda bulunmak için oluşturulan Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu’ndaki en önemli kültürel miraslardan biri olan Çorlu Kalesi’nin turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalar doğrultusunda Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Neşe Atik, Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Çorlu Belediyesi İnşaat Mühendisi Kerem Savaş, kale kalıntılarının bulunduğu alanda teşrif ve tanzim çalışmaları öncesinde yerinde incelemeler yaparak görüş alışverişinde bulundular.

Master Plan çerçevesinde incelenen ve Çorlu’da mevcutta bulunan tarihi kalıntılardan en eskisi olan Çorlu Kalesi’nde tanzim, temizlik çalışmalarının ve lokal arkeolojik kazıların yapılması, Çorlu gibi tarihin birçok döneminde İstanbul’dan Trakya’ya ve dolayısı ile Balkanlar ve Avrupa’ya giden askeri yolun üzerinde yer alan,  Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde Bizans Devleti ile çekişmelere sahne olan Trakya bölgesinde her zaman stratejik bir öneme sahip olan bir kentin tarihsel zenginliğine derinlik kazandırarak kültür ve turizm hayatını canlandırması öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER