Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

“Çorlu Kuzu Ciğer Sarma” Coğrafi İşaretli Ürün Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çorlu Kuzu Ciğer Sarma” Coğrafi İşaretli Ürün Oldu
Abone ol
Çorlu ilçesinin önemli yöresel ürünlerinden birisi olan ‘Çorlu Kuzu Ciğer Sarma” coğrafi işaret alarak kentin ikinci coğrafi işaretli ürünü oldu.
Özgür Köker 2

Çorlu Kuzu Ciğer Sarma, Trakya bölgesinin köklü bir yemeği olup, özellikle Çorlu'da yapılan özel bir tarifle ün kazanmıştır. İnce ince doğranmış ciğerlerin, kuzu gömleği ile sarılması ve özel baharatlarla harmanlanarak fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzet, bölgenin zengin gastronomik kültürünün önemli bir temsilcisidir.

Çorlu’muzun tarihi ve kültürel özelliklerini ülkemize tanıtmak ve bölgemizin ekonomisini, turizm ve kültürel değerlerini arttırmak  amacıyla, Odamız ve Çorlu Belediyesi ortaklığıyla Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvurusunu yaptığımız "Çorlu Kuzu Ciğer Sarma" 18.11.2022 tarihinden itibaren korunmak üzere, 02.07.2024 tarihinde 1604 numarasıyla "Coğrafi İşaret" alarak tescil edildi.

“Mutfak Kültüründe ve Geleneklerinde Önemli Bir Yeri Vardır”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; "Çorlu’muzun adı ile başlayan “Çorlu Kuzu Ciğer Sarmanın” coğrafi işaretini almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yapımında, Çorlu ilçemizde yetişen kıvırcık ırkı kuzularının ciğer takımı ile gömleği kullanılmakta, bu özelliği ile Çorlu’muza mal olmuş bir üründür. Çorlu Kuzu Ciğer Sarma, Çorlu ilçesinde uzun bir geçmişe sahiptir. İlçenin mutfak kültüründe ve geleneklerinde önemli bir yeri vardır. Bu sebeplerle coğrafi sınır ile ün bağı bulunan Çorlu Kuzu Ciğer Sarmanın tüm üretim aşamaları, bu coğrafi sınırda gerçekleşmektedir. Tarihi saray mutfağına dayanan bu ürünümüz özellikle 1900'lerin başından itibaren de Çorlu’muzda yaşayan vatandaşlarımız tarafından düğün, bayram ve özel günlerde yapılan bir yemektir. Çorlu'daki lokantalarımızın da haftanın belirli günleri yaptığı bu özel ve güzide yemek Çorlu’muz ile bütünleşmiştir. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Çorlumuza ait tarihi ürünlerin coğrafi işaretler aracılığıyla koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin yükseltilmesi amacıyla Çorlu Belediyesi ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Coğrafi işaret çalışmalarımız çok uzun bir emeğin ürünüdür. Çorlu Kuzu Ciğer Sarma ürünümüz ile de bölgemizin tanıtılması, bölge ekonomisine katma değer sağlayacaktır. Odamız olarak; “Çorlu Kuzu Ciğer Sarma” coğrafi işaret tescilinin tüm üreticilerimize ve Çorlu halkına hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Belediyesi’nin Yeni Dönem Kursları BaşladıÖnceki Haber

Ergene Belediyesi’nin Yeni Dönem Kurslar...

Atölye KurulumuSonraki Haber

Atölye Kurulumu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar