Çorlu Belediyesi tarafından çevre ve halk sağlığının daima ön planda tutulduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 2020 yılı içerisinde şehir genelinde yer altı çöp konteynerlerini hizmete sunduklarını belirtti.
Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından eskiyen çöp konteynerleri yenileriyle değiştiriliyor. Tamir edilecek durumda olan konteynerler tamir edilerek yeniden kullanıma sunuluyor ve böylece önemli ölçüde tasarruf sağlanmış oluyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çevre ve halk sağlığının her daim ön planda tutulduğunu belirterek, kentteki çöp konteynerlerini yer altına alabilmek için emek verdiklerini söyledi.
‘Ekiplerimiz Düzenli Olarak Çalışıyor’
İlk etapta hidrolik sistem ile çalışan ve 2.200 litre kapasiteye sahip yer altı çöp konteynerini 5 farklı noktada konuşlandırdıklarını ifade eden Başkan Sarıkurt, "Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz şehrimizin birçok noktasında yer alan binlerce çöp konteynerini düzenli olarak kontrol ediyor, dezenfekte ediyor ve yeniliyor. Maalesef evsel atıkların kapalı çöp poşetlerine konulmadan atılması, bilinçsizce dökülen molozlar ve kızgın küller sebebiyle konteynerler zarar görüyor ve kullanım süreleri kısalıyor.
‘Atmak Yerine Yenileyerek Kullanıyoruz’
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 2020 yılı içerisinde hem yer üstü hem de yer altı çöp konteynerlerinin sayıları önemli oranda artırıldı. Halkımızdan ve mahalle muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda son bir yıl içerisinde bin 681 çöp konteyneri ile 282 bahçe tipi çöp kovası tamir edilirken, 411 çöp konteyneri ile 298 bahçe tipi çöp kovası ise yenileriyle değiştirildi.
‘Belediye Bütçemize Önemli Katkı Sağlandı’
Bozulan ve yıpranan çöp konteynerini yeniden kullanıma sunabilmek için tamir eden ekiplerimiz bu sayede belediye bütçemize önemli oranda katkı sunuyor. Yapılan bu yenileme çalışmaları sonucunda iki milyon 157 bin (2.157.452) liraya mâl olacak olan bu değişim, ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda 104 bin 702 liraya mâl edildi. Kendilerine bu konuda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Halkımızdan aldığımız emaneti en iyi şekilde kullanıyor ve onların her kuruşunu kendi paramız gibi harcamaya özen gösteriyoruz.
Modern Atık Yönetimi İlkeleri kapsamında sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi oluşturmak ve atıkları yeniden değerlendirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar ile de 2 bin 210 ton ambalaj, 43 bin 200 kilogram bitkisel atık yağ, 2 bin ton cam atık, bin 650 kilogram atık pil, 7 bin 200 kilogram elektronik atık ve 8 bin 800 kilogram ömrünü tamamlamış lastik geri dönüşüme gönderildi.
‘Sıfır Atık Belgesi Aldık’
Kaynakları daha verimli kullanmak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılı mayıs ayında temel seviye 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandık. 2021 yılında üst seviye belgeler almak için çalışmalarımız devam edecektir. Çorlu'muz için çalışmaya ve çöp toplama konusunda önemli kolaylıklar sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz." dedi.
Yorum Yazın