Çorlu’da Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir koridoru “Edebiyat Sokağı’ yapıldı.
Öğrencilerin Türk tarihinde yer alan ünlü edebiyatçılarını tanımaları, edebiyatı sevmeleri ve edebiyata yönelmelerini sağlamak amacıyla Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir koridoru “Edebiyat Sokağı’na çevrildi.
Okulun ikinci katındaki koridorda oluşturulan Edebiyat Sokağı'nda, duvarlara Türk edebiyat tarihinde yer almış isimlerin resimleri ile sözleri yer alıyor. Mehmet Akif Ersoy'dan Necip Fazıl Kısakürek'e, Yahya Kemal Beyatlı'dan Halide Edip Adıvar'a kadar pek çok yazarın yanı sıra Mevlana'nın da bazı sözleri okul koridoruna yapılan sokakta yer aldı.
Edebiyat sokağına çevrilen koridorda ilk olarak öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran öğrenci karşılıyor.
Koridorda ilerledikçe karşınıza Mevlana çıkıyor. Mevla’yı öğrencilerin daha iyi tanıması içinde Mevlana’yı canlandıran öğrenci tarafından kısa bir sunum yapılıyor.
Edebiyat sokağında sizi karşılayan bir diğer ünlü edebiyatçı ise Necip Fazıl Kısakürek.
Birbirinden ünlü edebiyatçının canlandırıldığı edebiyat sokağı koridorunda bir diğer ünlü edebiyatçı Yahya Kemal Beyatlı.
Edebiyat sokağının bir köşesinde ise herkesin gönlünde yer eden Kara Tren türküsü seslendiriliyor.
Edebiyat sokağında meddah, ünlü edebiyatçılar Abdurrahim Karakoç, Abdülhak Hamit Tarhan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sezai Karakoç ve Halide Edip Adıvar, öğrenciler tarafından canlandırılıyor.
Edebiyat sokağına çevrilen koridorun bir kısmında ise edebiyat kafe oluşturuldu. Edebiyat kafede öğrenciler istedikleri kitabı ders aralarında yada evlerine götürerek okuyabiliyorlar.
“Öğrencilerimiz Çok Mutlu”
Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Öztürk; “Önceden bu yana hayalimde olan bir projeydi. Ekim – Kasım ayında tasarımını düşündük daha sonra konuyu görsel sanatlar öğretmenimize açtım. Ve Edebiyat öğretmenlerimizle beraber yaptığımız toplantıda, böyle bir sokağın öğrencilerimizin gelişimi içinde çok uygun olacağını düşündük. Yaklaşık 3-4 ay süren bir çalışma sonrasında görsel sanatlar öğretmenimiz, edebiyat öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkıları ile dışarıdan hiçbir katılım ve hiçbir etki olmadan böyle bir sokağı geliştirdik. Öğrencilerimiz çok mutlu, edebiyat alanında geçmişe dönük, yazarlarımızı, şairlerimizi çok net bir şekilde öğrenme imkanı buldular. Sokağımızda önce vatan ve millet temasını işledik ve ana – baba temasıyla bitirmeyi hedef aldık. Buradaki amacımızda şuydu, vatanını ve milletini, anne ve babasını bilmeyeni hiçe sayan bir toplumun ayakları üzerinde durması, geleceğe yön vermesi mümkün değildir.
Edebiyat sokağında vatan – millet teması, tasavvuf teması, tiyatro teması, öğrencilerimiz için edebiyat kafemiz mevcuttur. Tüm öğrencilerimiz duvarlarımızda yansıttığımız şiirlerimizi, kendileri bir fiil Amacına uygun canlandırdılar. Mehmet Akif’de Mevlana’ya kadar ve gurbet şiirlerine kadar ve bütün temalar hatta sazlı sözlü bir şekilde öğrencilerimiz tarafından yansıtılıyor.
Bu sokağı açmamızın en büyük amaçlardan birisi de öğrencilerimizin edebiyata olan ilgi, merak kabiliyetini arttırmak ve edebi sahada kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamaktı” dedi.
Öğrenciler ders aralarında, teneffüslerde edebiyat sokağına koşuyor. Öğrenciler, ders arasında ünlü edebiyatçıların sunumlarını dinliyor ve koridordaki resimlere bakıyor.
Edebiyat sokağı eğitim ve öğretim yılı boyunca belli aralıklarla devam edecek.
Yorum Yazın