Süleymanpaşa Belediyesi, Korona virüsü salgını ile mücadelede Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile güçlerini birleştirerek salgının yayılmasının önüne geçmek için çok önemli bir hizmete imza attı.
Üniversite tarafından üretilen yüzey ve yer dezenfektanları, Süleymanpaşa Belediyesince şehrin 9 noktasına yerleştirilen Dezenfektan Çeşmeleri ile vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmaya başlandı.
SALGINLA MÜCADELEDE ÖRNEK BELEDİYE
Salgının ülkemizde görülmeye başlamasından bu yana Türkiye’de öncü çalışmalara imza atarak salgınla mücadelede örnek alınan uygulamaları hayata geçiren Süleymanpaşa Belediyesi, NKÜ’nün katkıları ile bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.
Süleymanpaşa Belediyesi, daha önce hastanelerde sağlık çalışanlarının salgın riskinden korunması amacıyla izolasyonlu sedye ve sağlık kabinleri, sosyal mesafeli banklar gibi özel üretimler gerçekleştirmiş, tüm vatandaşlara maske dağıtımı, esnafa özel ürün temini (kuaförlere tek kullanımlık önlük, hijyen seti, bilgilendirici etiket, afiş, broşür ve kitapçıklar vb.), okullara, öğrencilerin kullanımı için kolonya, el dezenfektanı ve maskeden oluşan hijyen paketleri hazırlamış ve salgınla mücadelede öncü sayılan çok sayıda farklı uygulamayı hayata geçirmişti.
EVLERDE, İŞYERLERİNDE, TOPLU ULAŞIMDA KULLANILABİLECEK
Dezenfektan çeşmeleri de daha önceki çok sayıda salgınla mücadele çözümleri gibi vatandaşlardan ilk günden büyük ilgi gördü. Özellikle salgın tedbirleri nedeniyle zor günler geçiren esnafın büyük bir memnuniyetle karşıladığı dezenfektan çeşmeleri, ülke genelinde de ses getirerek örnek bir çalışma olarak değerlendirildi.
NKÜ tarafından üretilen yer ve yüzey dezenfektanları, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ilçenin 9 farklı noktasına yerleştirilen iki tonluk özel dezenfektan çeşmeleri ile ücretsiz bir şekilde vatandaşların kullanımına sunuldu. Vatandaşlar, sadece yerlerin ve sıklıkla temas edilen yüzeylerin arındırılmasında kullanılabilecek olan özel dezenfektanı herhangi bir kap, kova ya da şişe ile bu çeşmelerden alarak apartman ve işyeri girişleri, kapı kolları, dolmuş ve taksi gibi ticari araçların temas edilen her türlü yüzeyi ve benzer tüm yüzeyleri dezenfekte etmekte kullanabilecekler.
YÜKSEL: “DEZENFEKTAN ÇEŞMELERİNİ 9 FARKLI NOKTAYA YERLEŞTİRDİK”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, salgınla en etkili mücadele yönteminin bireysel tedbirlerle gerçekleştiğini altını çizerek, şöyle konuştu: “Namık Kemal Üniversitesi, salgınla mücadelede çok önemli bir çalışma gerçekleştirerek elini taşın altına koymuş oldu. Üniversitemiz tarafından üretilen yer ve yüzey dezenfektanını özel olarak hazırladığımız ve 9 farklı noktaya yerleştirdiğimiz çeşmelerden hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bu hizmet tamamen ücretsiz. Biz de üniversitemize bu ürün için bir bedel ödemiyoruz. Üretimi üniversite, dağıtımını biz gerçekleştiriyoruz. 1 ton suya 1 kg karıştırarak yüzey ve yer dezenfektanı elde ediyoruz. Vatandaşımız istediği gibi buralardan dezenfektan temin edip evini, apartmanı, arabasını vs. ilaçlayıp dezenfekte edebilecek. Piyasada çok ürün var hangisine güveneceksin, ne olacak, bilmiyorsun. Sonuçta insan sağlığını etkiliyor, direkt soluyorsun ıslattığın yeri de. Üniversitenin böyle bir konuda bize destek olması hem Süleymanpaşa için hem bölge için bence çok önemliydi. Sayın Rektörümüz nezdinde emeği geçen herkese vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”
“EL DEZENFEKTANI DEĞİL, SADECE YÜZEY ARINDIRMASINDA KULLANMALIYIZ”
Ürünün el dezenfeksiyonunda kullanılamayacağı uyarısında bulunan Yüksel, “El dezenfektanı değil, odaların, apartmanların, otobüslerin, arabaların dezenfeksiyonunda kullanacak vatandaşlarımız. El dezenfektanı üretim çalışması ayriyeten devam ediyor. Buradan hatırlatmış olalım, değerli hemşehrilerimiz bu ürünü kişisel temizliklerinde kullanmasınlar. Yalnızca yüzey ve yerlerin arındırılmasında kullanılabiliyor. Salgından korunmaya çalışırken farklı sorunlara davetiye çıkarmayalım,” dedi.
Yorum Yazın