Çorlu’da yaklaşık 100 nakliyeci, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen Dijital takograf uygulamasına tepki göstermek için Çorlu-Çerkezköy yolu üzerinde yolu kapatıp eylem yaptı.
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen dijital takograf uygulamasına tepki göstermek için Çorlu-Çerkezköy yolu üzerinde bir araya gelen yaklaşık 100 nakliyeci yolu kapatıp eylem yaptı. Yeni düzenlenen uygulamaya tepki gösteren nakliyeciler, “Bu sistemin henüz altyapısı yok ama bizden bu uygulamayı kullanmamızı istiyorlar. Hiç birimizin mail adresi yok, indirme makinemiz yok, e-devlet üzerinden yapılacak fatura sistemini bilmiyoruz. Bunlar bize anlatılmadan, öğretilmeden kanun olarak uygulanıyor. Biz buna karşıyız. Umarım yetkililer sesimizi duyar” dediler.
Emniyet müdürleri geldi, kapanan trafik açıldı
Çorlu-Çerkezköy Yolu üzerinde eylem yaparak yolu trafiğe kapatan eylemcileri olay yerinde ziyaret eden ve trafiği açmaları için ikna eden Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Efe ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu Kamyon Garajında nakliyecilerin istek ve taleplerini dinledi. Yapılan görüşmelerin ardından nakliyeciler, kısa süreli kapattıkları yolu yeniden araç trafiğine açtı.
Yaşananlar ve yaptıkları eylemin nedeni ile ilgili olarak bilgiler veren nakliyecilerden Dinçer Keçeci, “Bizim amacımız hükümete başkaldırmak, rencide etmek veya yanlışlarınız şudur demek değil. Biz bütün Türkiye’nin yükünü taşıyoruz. Durum buyken mazotun pahalılığı, araçların maliyetleri, üzerimizdeki vergi yükümlülüğünün fazlalığını bir kenara bırakarak şoför ve nakliyeci esnafının durumu göz önünde bulundurulmadan 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle dijital takograf, dijital ehliyet uygulaması geldi. 4,5 saat direksiyon salla, 45 dakika dur ve buna uygun altyapıların olmamasından kaynaklanan sıkıntıları dile getirmeye uğraştık. Bu sıkıntılarımız bizim yolun ortasında durmamıza, gereksiz yerlerde park etmemize, emniyet güçleriyle, devletle, hükümetle karşı karşıya gelmemize neden oluyor. Yasaklı yere girmek zorunda kalıyoruz. Bakanlıkların mobilyasını, meclisin koltuklarını, kürsülerini, Cumhurbaşkanlığı için yapılan sarayın betonunu, demirini her şeyini nakliyeciler taşıyor. Nakliyeci durduğu zaman Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki çoğu şey duracak. Dijital takograf uygulaması kesinlikle şart olmakla beraber uygulamadaki eksiklikleri tamamlamadan aniden devreye alınması ile beraber bu kaosun önüne geçebilmek için sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz bu yeni uygulamayı yapmakta zorlanıyoruz. Milletimize ve hükümetimize bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin tüm garajlarında şu anda peyderpey grev var. Kesinlikle şart olmakla beraber gerekli altyapı tamamlanmadan bir an önce devreye alınması ile ortaya çıkan kaosun önüne geçmek için sesimizi yükseltme kararı aldık. Amacımız asla devletimize başkaldırmak değil, derdimizi anlatmak” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın